home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Land Rover Defender

Kompanija Jaguar Land Rover je još ranije potvrdila će novi Defender predstaviti kasnije ove godine, a najnovije vesti kažu da će se to desiti u septembru, oko sajma automobila u Frankfurtu (prvi kupci će ge međutim dobiti početkom sledeće godine). 

Kako stvari sada stoje, u ponudi će biti dve karoserijske varijante, i to Defender 90 sa kraćim međuosovinskim rastojanjem i sa 3 vrata, dok će druga verzija nositi oznaku Defender 110 i imaće duže međuosovinsko rastojanje i 5 vrata.

Land Rover Defender

Vozilo će koristiti modularnu platformu MLA (Modular Longitudinal Architecture) što će omogućiti da Defender bude značajno lakši i ekonomičniji nego ranije.

Što se tiče spoljašnjosti, novi Defender će opet dobiti kutijasti dizajn, naravno sada daleko moderniji u odnosu na legendarnog prethodnika.

Daleko moderniji će biti i enterijer koji će između ostalog odlikovati centralno smešteni infotainment sistem, digitalna instrumenta tabla, novi volan sa natpisom Defender i izdržljivi materijali.

Land Rover Defender

U gami motora na početku možemo očekivati 2,0 litarske četvorocilindrične dizelaše i benzince, a kasnije i šestocilindrične agregate i hibridnu verziju.

Na kraju treba podsetiti da je kompanija još prošle godine potvrdila da će se novi Defender od 2020. godine prodavati i na američkom tržištu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 480Komentari