home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Land Rover Defender

Najnovije zvanične fotografije s nemilosrdnih testiranja Defendera nove generacije Land Rover je objavio na 71. rođendan legendarnog prethodnika.

Land Rover Defender

Nije slučajno da su baš danas objavljene fotografije s testiranja Defendera nove generacije, jer je 30. aprila 1948. godine na Sajmu automobila u Amsterdamu publici predstavljeno produkcijsko izdanje legendarnog britanskog terenskog automobila koji, pored tradicionalnih brojčanih oznaka, od osamdesetih godina nosi i naziv Defender.

Land Rover Defender

Land Rover polako privodi kraju priču oko razvoja nove generacije Defendera. Testni prototipovi su do sada prevalili 1,2 miliona kilometara na različitim podlogama širom sveta, u različitim klimatskim uslovima i s temperaturnim razlikama u rasponu od -40 do 50 stepeni Celzijusa.

Land Rover Defender

Novi Defender će se u početku nuditi u kombinaciji s kratkom i dugom karoserijom. Nešto kasnije će im se priključiti i pick-up verzija, a premijerno predstavljanje pred publikom se očekuje na jesenjem Sajmu automobila u Frankfurtu.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: JLR

U nastavku i PR saopštenje iz British Motorsa, uvoznika Land Rovera za Srbiju:

NA SVETSKI DAN LAND ROVERA, NOVI DEFENDER ULAZI U ZAVRŠNU FAZU TESTIRANJA

Na dan kada proslavljamo Svetski dan Land Rovera, 30. april, kompanija Land Rover je objavila planove za okončanje završne faze testiranja novog Land Rover Defender vozila, u saradnji sa Tusk Trust kompanijom.

Flota Land Rover Defendera dostigla je zadati cilj od pređenih 1.2 miliona kilometara u test vožnji, pre ulaska u završnu fazu testiranja.

Kako bismo bili sigurni da vozila mogu zadovoljiti i najzahtevnije avanturiste, novi Land Rover Defender je testiran na nekim od najnepristupačnijih terena za planeti. Izlagan je pustinjskim temperaturama višim od 50 stepeni Celzijusa, Artktičkim gde temperatura pada i ispod -40 C, i vožen na 10.000 stopa u Stenovitim planinama Kolorada. Do trenutka predstavljanja, novi Defender bi trebalo da završi ukupno 45000 testova, računajući dosadašnje.

Partner u obavljanju finalnih testova Land Rover Defender modela, biće Tusk Trust, a vozila će biti testirana u Keniji, gde će posebno kamuflirani Defender prevoziti teške terete, gaziti reke i prenositi zalihe preko 14.000 hektara terena koji ne opraštaju greške, u okviru Borana rezervata prirode.čitanja : 716Komentari