home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi A4

Audi je ranije ove godine osvežio trenutnu generaciju modela A4 (na slici), a već pristižu informacije o njenom nasledniku. Prema navodima Automobile Magazina, razvoj novog modela teče pod oznakom B10 i očekuje se da će na tržište stići tokom 2022, odnosno 2023.

Kako piše portal Autonet.hr, pomenuti izvor navodi da su u Audiju razmišljali o tome da sledeći A4 prebace na platformu MQB, koja je osnova Golfu i raznim drugim kompaktnim modelima unutar Grupe Volkswagen. Razlog za razmatranje takve ideje je navodno želja za smanjenjem troškova razvoja u cilju daljnje finansijske konsolidacije nakon skupe afere Dieselgate.

Automobile Magazine tvrdi, pozivajući se na insajdere, da bi prebacivanje ovog modela na platformu MQB uštedelo proizvođaču preko 900 miliona evra. Uprkos tome vodeći ljudi koji rade na razvoju ovog automobila su se borili za ostanak na platformi MLB. I to je ideja koja je na kraju pobedila. Insajderi javljaju da je to omogućilo kvalitetnija konstrukcijska rešenja i puno lepši dizajn eksterijera.

Drugim rečima, možemo zaključiti da je Audi odlučio da uštedi na drugim mestima. Ljubiteljima A4 će to biti dobra vest. Navodno će novi A4, prema predloženim rešenjima, izgledati kao “skraćena i dinamičnija verzija modela A6”, a vozne karakteristike će biti kvalitetnije. Da li bi prebacivanje na MQB rezultiralo smanjenjem cene novog automobila možemo samo da nagađamo.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 449Komentari