home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Taycan

Porsche će u novo električno doba ući s modelom Taycan čija onlajn svetska premijera je zakazana za 4. septembar.

Produkcijsko izdanje Porscheovog odgovora na Teslin Model S će publici širom sveta biti predstavljeno za manje od mesec dana, prenosi Klix.ba.

Porsche Taycan

Prvi električni automobil iz slavne nemačke automobilske kompanije je zadržao osnovne linije konceptnog modela Mission E kojim su u Štutgartu 2015. godine najavili ulazak u svet strujom pokretanih automobila.

Porsche Taycan

Sve informacije još uvek nisu poznate, ali su u Porscheu već otkrili da najsnažniji Taycan od 0 do 100 km/h stiže za manje od 3,5 sekundi. Od 0 do 200 km/h mu treba manje od 12 sekundi, a maksimalna brzina iznosi više od 250 km/h.

Porsche Taycan

Kapacitet baterija (90 kWh) bi trebalo da bude dovoljan za više od 500 pređenih kilometara, a autonomiji dodatno pomaže i aktivna aerodinamika karoserije. Zahvaljujući 800-voltnoj tehnologiji za prelazak 400 kilometara potrebno je samo 15 minuta punjenja.

Porsche Taycan

Porsche će Taycan u perspektivi ponuditi u više verzija. Na vrhu ponude biće verzija s pogonom preko obe osovine čiji elektromotori će proizvoditi više od 600 konjskih snaga, a osnovnu verziju bi trebalo da pokreće jedan elektromotor čija snaga će se distribuirati samo na zadnju osovinu.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Motor1. com / arhiva Autoblog.rsčitanja : 460Komentari