home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda Jazz

Već duže vreme je poznato da Honda priprema novu generaciju modela Jazz (na nekim tržištima poznat kao Honda Fit), što potvrđuju i maskirani test primerci koji su u proteklom periodu uhvaćeni na putevima.

Sada su Japanci na sajmu automobila u Frankfurtu potvrdili da će nova, četvrta generacija ovog modela biti dostupna i na evropskom tržištu ali samo u verziji sa hibridnim pogonom. To je naime deo njihove strategije elektrifikacije koja predviđa da svi Hondini modeli do 2025. godine na evropskom tržištu dobiju elektrifikovani pogon.

Sadašnje inforamacije kažu da bi novi Jazz trebalo da kombinuje 1,5 litarski benzinac, elektromotor i CVT menjač.

Novi Jazz će imati premijeru kasnije ove godine na sajmu automobila u Tokiju, dok se prodaja u Evropi najavljuje za 2020.

Uz potpuno novu platformu i doterani izgled po uzoru na novije modele japanske marke (a koji će naginjati izgledu crossovera), novi Jazz će ponuditi i više mesta u modernijoj unutrašnjosti, duže međuosovinsko rastojanje, više opreme, kao i dužu listu bezbednosnih i sistema asistencije vozaču.

Automobil će imati oko četiri metra, a kako se najavljuje ponudiće i nešto veći prtljažnik, veći infotainment ekran, kvalitetnije materijale, kao i Hondin sistem "Magična sedišta".

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autoexpress.co.ukčitanja : 369Komentari