home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MINI JCW GP

MINI već neko vreme plasira „teasere” novog modela JCW GP, ali izgleda da je iznenađenje pokvario radoznali fotograf na parkingu u njihovoj centrali u Minhenu.

Naime, internetom su počele da kruže slike koje otkrivaju sve detalje novog JCW GP-a.

Reč je o najsnažnijem Cooper modelu koji ispod poklopca krije 2,0 litarski četvorocilindraš sa 306KS i 450 Nm obrtnog momenta, a uparen je s 8-stepenom automatikom.

MINI JCW GP

Vizuelno su GP modeli uvek bili poznati po posebnim aerodinamičkim dodacima i upadljivim kombinacijama boja.

MINI JCW GP

Tako i nova generacija modela koji će biti ograničen na samo 3.000 primeraka donosi zanimljive detalje poput masivnog zadnjeg spojlera i proširenja na karoseriji. Sada je jasno da će zvanična boja biti siva, a crveni detalji se ističu na prednjem delu te vratima.

Ovde je reč o pravoj „hardcore” verziji koja umesto zadnje klupe ima roll bar.

Unutrašnjost je u većini ostalih elemenata slična onoj u „običnom” JCW-u, ali treba pomenuti da je drugačija instrumentna ploča koja više nije analogna već digitalna.

Ono što se još zna je da je ovaj model Ring prošao za manje od 8 minuta (pominje se vreme od 7:55 ali za potvrdu ćemo ipak sačekati). Prvi primerci biće isporučeni početkom iduće godine, pa se zvanična premijera očekuje na predstojećem salonu automobila u Los Anđelesu.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Facebookčitanja : 475Komentari