home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lexus Electric

Lexus je nedavno na sajmu automobila u Tokiju javnosti prikazao električni LF-30 concept, dok će kasnije ovog meseca predstaviti i serijski električni model.

Tačnije, za sada neimenovani električni Lexus će promociju imati 22. novembra na Guangzhou sajmu automboila u Kini, budući da će to biti i jedno od njegovih najvažnijih tržišta (pored Evrope).

Ovde treba podsetiti da je u aprilu ove godne tokom sajma u Šangaju šef Lexusa Yoshihiro Sawa potvrdio dolazak potpuno električnog modela, i to specijalno za evropsko i kinesko tržište. Sawa međutim tada nije mogao da kaže kada će se pojaviti i kakav će to biti model.   

Kako izgleda taj novi električni Lexus nije poznato ni sada, jer je japanski premium proizvođač kao najavu objavio samo ovu teaser sliku sa natpisom Electric.

Pretpostavlja se da bi ovo trebalo da bude električna verzija crossovera UX, ali odgovor sledi za desetak dana na premijeri u Kini.

Takođe, treba podsetiti i na planove Lexusa koji predviđaju da prodaja njihovih električnih i PHEV vozila do 2025. godine pretekne prodaju Lexus modela sa konvencionalnim pogonom.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 337Komentari