home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai pick-up

Hyundai je pick-up Santa Cruz u formi studije predstavio još 2015. godine na sajmu automobila u Detroitu, a u međuvremenu su predstavnici ove južnokorejske kompanije više puta potvrdili da definitivno stiže i njegova serijska varijanta.

Najnovije informacije kažu da će se serijska verzija ovog pick-up modela u proizvodnji pojaviti tokom 2021. godine, ali za sada nije poznato da li će zadržati naziv Santa Cruz.

Takođe, potvrđeno je da će njegova proizvodnja odvijati u SAD-u, i to u Hyundaijevoj fabrici u Alabami, gde će u proširenje kapaciteta biti uloženo oko 410 miliona dolara a biće zaposleno i 1.200 novih radnika.

Hyundaijev pick-up se neće prodavati samo u SAD-u, već i na drugim tržištima, ali ostaje da se vidi da li će možda stići i u Evropu.

Što se dizajna tiče, serijska verzija će naravno pretrpeti izmene u odnosu na koncept, a kao što se vidi na ovom maskiranom test primerku dobiće i regularna zadnja bočna vrata za razliku od koncepta koji je imao takozvana samoubilačka zadnja vrata.

Pick-up će po svemu sudeći koristiti istu platformu kao i novi Hyundai Tucson koji stiže 2020. godine, a pod haubom bi trebalo da se nađe 2,5 litarski benzinski motor (u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim menjačem).

Standardno će se dobijati prednji pogon, a kao opcija je predviđen i pogon na sva četiri točka.

Na kraju, svoju verziju ovog pick-up modela će po nekim ranijim informacijama dobiti i Kia, ali će se ovi modeli naravno međuosobno razlikovati po dizajnu.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Autospy.netčitanja : 317Komentari