home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Ferrari Purosangue

Nema sumnje, Ferrari kreće u borbu za prevlast s rivalima poput Lamborghinijevog Urusa, ali i nedavno predstavljenog Aston Martina DBX.

Kao što je poznato, prvi povišeni Ferrari će se zvati Purosangue, a sada se saznaje da bi premijeru trebalo da ima 2021. godine, piše Index.hr. Kako javlja AutoExpress, koji je razgovarao s Michaelom Lietersom, tehničkim direktorom kompanije, novi SUV će mehaniku deliti s nedavno lansiranom Romom.

"U osnovi, imaćemo dve arhitekture, onu s motorom napred i onu sa pozadi postavljenim motorom. Modularnost je to, posebno na arhitekturi sa napred postavljenim motorom, pa moramo da pretpostavimo brojne modele. Imamo 2+2, 4+, a mislimo i na Purosangue", rekao je Lieters.

Podsetimo, nova arhitektura može da primi sve, od V6 do V12 motora, a spremna je i za ugradnju hibridnih pogona. Očekuje se da će potonje rešenje biti slučaj na modelu Purosangue. V12 motor će ostati rezervisan za hipersportske modele, a u tom slučaju ne treba računati na teške hibridne verzije. Zato novu generaciju hipersportiste sa 6.5 V12 motorom treba očekivati već 2022. godine, kažu iz kompanije.

Izvor: Index.hr

Render: arhiva / Autoexpress.co.ukčitanja : 838Komentari