home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW Golf GTI

Volkswagen je još na predstavljanju novog Golfa prošlog novembra u Wolfsburgu najavio da će tokom 2020. na tržište stići (verovatno u drugoj polovini godine) i sportske verzije omiljenog kompakta.

Dakle, Golf GTI, GTI TCR, GTD i R svakako stižu do početka 2021. Pritom nisu odali nikakve detalje ali britanski auto magazin Car već raspolaže nekim detaljima koji se tiču sportskih verzija nemačkog bestselera, prenosi Jutarnji.hr.

Prema njihovom izvoru klasični GTI dobija 2,0 litarski turbo benzinac s 48-voltnom mild-hybrid tehnologijom, a sistem će udruženo na prednje točkove puštati 235 KS, a kupci će moći da izaberu 6-stepeni ručni menjač ili 7-stepeni DSG menjač s dvostrikim kvačilom. Pritom će GTI TCR verzija raspolagati sa čak 290 KS i 370 Nm.

Još boljem utisku sportske vožnje će svakako doprijeti i diferencijal ograničenog proklizavanja, kapacitetnije kočnice ispod većih lakih alu naplataka kao i manja masa.

Po pitanju brutalnog VW Golfa R za sada se raspolaže nezvaničnim podacima o snazi od 333 KS i 400 Nm, takođe iz 2,0 litarskog mild-hybrid TSI agregata. Međutim, za Golf R biće na raspolaganju isključivo 7-stepeni DSG kao i pogon na sve točkove.

Prema nekim izvorima, Golf GTD će se pojaviti već u martu, dok GTI verzije stižu u septembru... Nema sumnje VW Golf će s ovim verzijama dodatno privlačiti pažnju u 2020.

Izvor: Jutarnji.hr

Render: Carmagazine.co.ukčitanja : 2756Komentari