home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
GMC Hummer

Američki proizvođač automobila General Motors je objavio da će odložiti dugoočekivanu svetsku premijeru svog potpuno električnog terenca GMC Hummer EV-a zbog pandemije koronavirusa.

Kako piše Tportal.hr, debi Hummer EV-a, koji je trebalo da se održi 20. maja, najnoviji je u nizu automobilskih događaja koji je odložen poslednjih meseci zbog COVID-19. Sajam automobila u Ženevi, kao i mnogi drugi, premijera Cadillaca Lyriq takođe su otkazani ili odloženi. GM je rekao da će odložiti premijeru i da su razvojni radovi na GMC Hummer EV-u 'na pravom putu i neizmenjeni'. Novi GMC Hummer EV bi trebalo da iazđe na tržište 2021., a datum nove premijere još nije preciziran.

Ranije ove godine, GM je objavio da vraća legendarni terenac Hummer u novom, električnom obliku. Od najave povratka Hummera s električnim pogonom, GM je najavljivao ovaj 'super truck' u nekoliko video zapisa, uključujući 30-sekundni oglas za Hummer pod nazivom 'Tiha revolucija'.

GM nije objavio osnovnu cenu ovog novog vozila, iako je otkrio tek neke detalje njegovih tehničkih karakteristika, uključujući podatak da će njegova snaga biti oko 1000 konjskih snaga, imaće ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96,56 km/h) od 3 sekunde i neverovatni obrtni moment od 15.592 Nm (11.500 lb.ft.).

Hummer EV će se proizvoditi u fabrici Detroit-Hamtramck. GM je ranije objavio da planira da uloži 2,2 milijarde dolara u svoje postrojenje za montažu u Detroit-Hamtramcku za proizvodnju potpuno električnih terenaca i SUV-ova, kao i autonomno vozilo koje je predstavila njegova filijala Cruise. Tada je proizvođač automobila rekao da će uložiti dodatnih 800 miliona dolara u alat za dobavljače i druge projekte povezane s pokretanjem novih električnih terenaca.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 476Komentari