home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Subaru Levorg

Subaru već neko vreme najavljuje potpuno novu generaciju modela Levorg (LEgacy, reVOlution, touRinG), u kojoj će se naći i STI Sport verzija.

Podsećanja radi, u oktobru prošle godine smo videli Levorg Prototype, pretprodukcijski primerak novog Levorga, dok je u januaru ove godine na 2020 Tokyo Auto Salonu promovisan i Subaru Levorg Prototype STI Sport.

Novi Levorg će inače koristiti modularnu Subaru Global Platformu, a tu su i Subaru "Dynamic x Solid" dizajnerski rečnik, pogon na sva četiri točka i brojni bezbednosni sistemi (uz EyeSight sistem koji koristi četiri radara i kamere kako bi omogućio pogled na vozilo od 360 stepeni).

Što se tiče Levorga STI Sport, očekuje se da će serijski model pored upadljivijeg aero body paketa, novih alu točkova i STI oznaka imati i 2,0 litarski turbo benzinski motor sa oko 300KS.

Takođe, pominju se i elektronski kontrolisani amortizeri i "Drive Mode Select" sistem koji vozaču omogućava izbor između više modova vožnje.

Novi Levorg će na japanskom tržištu startovati u drugoj polovini ove godine, dok se STI Sport varijanta može očekivati početkom 2021.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Creative311.comčitanja : 505Komentari