home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kia EV

Nedavno je već bilo reči o tome da će Kia tokom sledeće godine prikazati serijsku verziju električnog Imagine concepta, pri čemu će taj crossover biti samo jedan od njihovih 11 električnih noviteta koji nas očekuju do 2025. godine.

Najnovija vest kaže da je u njihovom planu i jedan gradski električni dvosed, i to kao rival nedavno predstavljenom Citroenovom Amiju. Taj Ami inače sa subvencijama u Francuskoj startuje po ceni od 6.000 evra a može i da se iznajmi, uz plaćanje mesečne rate od 19.99 evra.

Kijin šef za Evropu Emilio Herrera navodi da u kompaniji proučavaju planove i predloge o malom električnom vozilu, za koji smatraju da ima veliki potencijal među kupcima koji traže prevozno sredstvo u urbanim uslovima.

Kako stvari sada stoje, ni Kijin mali električni model neće imati neku veliku autonomiju, ali će se raditi o pristupačnom vozilu koje će takođe moći da se iznajmi.

Hyundai je nedavno najavio da će u saradnji sa američkom firnom Canoo razviti platformu za mala elekrična vozila, ali Emilio Herrera nije želeo da potvrdi da li će ta plaforma možda biti iskorišćena i za ovu malu električnu Kiju.

U svakom slučaju, buduća mala električna Kia neće biti namenjena samo Evropi, već će se raditi o globalnom projektu.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autoexpress.co.ukčitanja : 454Komentari