home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kia Stinger

Kia Stinger će uskoro biti restilizovan na sredini proizvodnog veka. Osveženje će obuhvatiti 3,3 litarski V6 motor, koji će verovatno proizvoditi više snage, a uslediće i estetski zahvati, o čemu svedoče poslednji špijunski snimci sa Nirburgringa.

Restilizovana verzija ujedno bi mogla da bude i poslednji Stinger zbog sve slabije prodaje ovog modela. Šef dizajna u južnokorejskoj kompaniji Karim Habib nagovestio je da bi spas za ovaj model mogao da bude prelazak na električni pogon.

Prema podacima za 2019. godinu, prodaja Stingera opala je za 18% u odnosu na prethodnu godinu. Aktuelna pandemija korona virusa dodatno pogoršava situaciju, pošto je prodaja ovog Kijinog modela u prvom kvartalu 2020. godine opala za dodatnih 21%. Najslabija prodaja zabeležena je u martu, kada je umanjena za 40% u odnosu na isti mesec prošle godine.

“Pošto se tehnologija kreće prema električnim vozilima i dok se menja apetit u svetu prema ovom tipu vozila i ovaj koncept će verovatno morati da evoluira“, izjavio je Habib za Top Gear.

Prema najavama iz kompanije, Stinger sa dvolitarskim turbo benzinskim motorom ili 2,2 litarskim dizelskim agregatom moći će da se kupi samo dok se rasprodaju zalihe i više se neće prodavati u Evropi kada stigne osvežena verzija. Premijera unapređenog Stingera očekuje se pre kraja godine.

Izvor: Nacionalnaklasa.comčitanja : 415Komentari