home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW X1

Bavarski BMW će u narednih nekoliko godina predstaviti više novih modela, među njima i novu generaciju SUV-a X1.

Iz te kompanije su još ranije stigle najave da će novi X1 biti dostupan sa benzinskim i dizel motoroima, u plug-in hybrid varijanti i u potpuno električnoj verziji (BMW iX1), sve kao deo njihovih planova da do 2023. godine predstave 25 elektrifikovanih modela.

Takođe, u planu im je da do 2030. godine bar za trećinu smanje CO2 emisiju po automobilu.

U BMW-u ističu da u narednih 10 godina nameravaju da proizvedeu više od sedam miliona elektrifikovanih votzila, od čega će dve trećine biti potpuno električni.

Novi X1 se očekuje tokom 2022. godine, i to na unapređenoj UKL2 platformi, sa prednjim i pogonom na sva četiri točka. Bazna verzija bi trebalo da ima 1,5 litarski trocilindrični benzinski motor, a jedna od varijanti biće i xDrive 25e plug-in hybrid

Za sada nema mnogo detalja o električnom iX1 (stiže 2023. godine), ali se očekuje da bi tu mogao da bude primenjen pogon koji ima nedavno predstavljeni iX3 (210 kW/286KS i 400 Nm). Ipak, BMW iX1 će imati baterije manjeg kapaciteta i nešto manju autonomiju nego BMW iX3.

Stajling novog X1 će inače biti inspirisan novim generacijama modela X3 i X5, a treba pomenuti i nešto veće dimenzije, kao i prostraniji i moderniji enterijer.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autoexpress.co.ukčitanja : 986Komentari