home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mini Crossover

U svetu automobila danas dominiraju dva pojma, crossoveri i električni automobili. U MINI-ju su itekako svesni toga pa će se buduća strategija fokusirati upravo na to. MINI zato namerava da kombinuje "vruće teme" pa će na tržište lansirati dva električna crossovera.

Ovo nije samo glasina, nego zvanična infomacija iz MINI-jevog saopštenja u kome se nalaze detalji o planovima promena u ponudi modela s "jasnim fokusom na tehnologije pogona, segmente vozila i usluge budućnosti".

"Buduća ponuda potpuno električnih vozila će uključivati Mini 3-Door Hatch, novi crossover model u segmentu malih automobila, kao i kompaktni crossover model", navodi se u saopštenju.

Mini Crossover

U suštini, samo jedan od ova dva crossovera će biti potpuno nov i manji od drugog te će se nuditi isključivo s električnim pogonom. Veći će predstavljati novu generaciju Countrymana čiji kupci će moći da biraju između električnog i konvencionalnog pogona. MINI je obećao da će oba crossovera biti tipična za ovaj brend kada je reč o praktičnosti, prostoru, uzbudljivoj vožnji i individualnosti.

Kada je reč o modelima sledeće generacije, MINI će ekstremno biti fokusiran na kinesko tržište. Trenutno se 10 posto proizvedenih automobila prodaje u Kini, ali se očekuje značajan rast u narednim godinama. Električni MINI-jevi modeli će se proizvoditi u Kini od 2023. godine u saradnji s lokalnim proizvođačem automobila pod nazivom Great Wall.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Renderi: Autoexpress.co.ukčitanja : 330Komentari