home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Maserati Grecale

Maserati je u septembru objavio svoje planove o nekoliko novih vozila za koje se najavljuje da će biti razvijeni, elektrifikovani i proizvedeni u Italiji. U međuvremenu su se pojavili neki novi detalji.

U pitanju su modeli sa kombinacijom tipičnih Maserati voznih karakteristika i sledeće generacije baterija, a koji će pružati dugački domet i mogućnost ultra brzog punjenja. Nisu naravno saopšteni svi detalji, ali se najavljuje da će imati vodeću ulogu za brend zahvaljujući svojim inovatnivnim tehnologijama.

Šef ove kompanije Davide Grasso sada najavljuje da će do 2025. godine svi Maseratijevi modeli biti sa hibridnim ili potpuno električnim pogonom.

"I novi Gran Turismo i Gran Cabrio će takođe biti elektrifikovani, komppletna naša linija će biti elektrifikovana u narednih pet godina", kaže Grasso.

Za početak, tu je budući SUV Grecale (nazvan po vetru sa Mediterana), koji će biti tek nešto manji od aktuelnog modela Levante. Ovaj novitet će se u proizvodnji pojaviti 2021. godine, i to u Cassino fabrici.

Njegova promocija se očekuje u prvoj polovini 2021., a baziraće se na Giorgio platformi koju između ostalog koristi i Alfa Romeo Stelvio.

Grecale će po ranijim najavama imati rapored težine 50:50, najbolji odnos snaga / težina u klasi, laganu platformu i "superiorno "upravljanje".

Grecale će na početku između ostalog moći da se dobije i sa 2,0 litarskim mild-hybrid benzincem sa 325KS, dok 2022. godine stiže i potpuno električna verzija.

Nova generacija modela GranTurismo i GranCabrio se očekuju 2021. godine, a njhove električne verzije tokom 2022.

Maserati GranTurismo

Što se tiče modela Levante i Quattroporte, njihove zamene stižu 2023. ili 2024. godine, sa hibridnim ili potpuno električnim pogonom.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 513Komentari