home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MG e-motion

Kompanija MG se navodno priprema da naredne godine predstavi električni sportski automobil koji će poslužiti kao flagship model ovog brenda.

Mnogo pre nego je MG prešao u vlasništvu kineskog proizvođača automobila SAIC-a i počeo da proizvodi pristupačne crossovere i sedane, bio je najbolje poznat po sportskim automobilima. Sada se čini da namerava da se vrati svojim korenima tako što će na tržište plasirati novi sportski model.

Autocar piše da će automobil imati oblik elegantnog coupea s četiri sedišta te da će njegov dizajn biti uveliko inspirisan konceptom E-Motion koji je predstavljen u aprilu 2017. godine. Međutim, finalni proizvod će imati neke ključne promene dizajna tako da od "leptir" vrata koncepta neće biti ništa.

Veruje se da će sportski coupe biti baziran na SAIC-ovoj vlastitoj modularnoj platformi za električna vozila kao i da će ga pokretati dva električna motora. Takođe, automobil će imati pogon na sva četiri točka.

Kada je MG predstavio E-Motion Concept, zamislio ga je kao automobil koji može da ubrza od 0 do 100 km/h za manje od 4 sekunde i da s jednim punjenjem baterije pređe između 262 i 483 km.

Izvor: Klix.ba / Autocar.co.uk

Render: Autocar.co.ukčitanja : 243Komentari