home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda Civic hatchback

Najnovija generacija Honde Civic (modelske godine 2022) je u formi sedana premijeru imala krajem aprila, dok će kasnije ovog meseca stići i Civic hatchback.

Tačnije, promocija novog Civica hatchback je potvrđena za 23. jun, a kao najava služi i nekoliko zatamnjenih teaser slika.

Honda Civic hatchback

U pitanju je već 11. generacija Civica, za koju u Hondi kažu da će podići lestvicu u pogledu stila, performansi, bezbednosti i naprednih tehnologija na tržištu kompaktnih vozila.

Što se izgleda tiče, u Hondi su se odlučili za ublažavanje dosadašnjeg dizajnerskog pravca, dok su za unutrašnjost predviđeni digitalni instrumenti, 7.0-inčni ili 9.0-inčni ekran osetljiv na dodir, kvalitetniji materijali, sedišta novog dizajna i Bose audio sistem sa 12 zvučnika.

Takođe, pominju se i viši nivo bezbednosti (uz Honda Sensing aktivne tehnologije), kao i unapređena verzija Hondine Advanced Compatibility Engineering šasije (ACE).

Novi Civic je i komforniji nego ranije, pri čemu je međuosovinskao rastojanje duže za 35 mm.

Ostaje da se vidi da li će gama motora biti ista kao kod Civica sedan. To bi onda značilo dva benzinska motora, i to 2,0 litarski atmosferski agregat sa 158KS, kao i 1,5 litarski turbo sa 180KS.

Dok je kod novog Civica sedan dostupan samo CVT menjač, za Civic hatchback je predviđen i 6-stepeni manuelni menjač.

Takođe, Honda navodi da je i potrošnja goriva nešto niža nego ranije.

Kupcima će se nuditi izbor od ukupno osam boja za karoseriju, od čega su tri potpuno nove.

Novi Civic hatchback će se kod Hondinih američkih dilera naći kasnije ove godine, ali još nije poznato po kojim cenama.

Treba podsetiti da je Honda još ranije potvrdila da u gami više neće biti Civica Coupe kao ni Civica sa pogonom na sva četiri točka.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 333Komentari