home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW i7

Ovogodišnji sajam automobila u Minhenu će se održati od 7. do 12. septembra, a po pisanju nekih medija BMW bi tamo trebalo da prikaže više novih serijskih i koncept vozila.

Jedan od tih koncept vozila će navodno biti i najava za novu generaciju Serije 7 (G70/G71) čiji debi se očekuje tokom leta 2022. godine.

Za novu "sedmicu" su predviđeni hrabar i futuristički dizajn, potpuno novi koncept kabine, najmodernija BMW infotainment tehnologija, zakrivljeni displej, kao i naprednija tehnologija autonomne vožnje pod nazivom Motorway Assistant.

BMW je još ranije potvrdio da u sklopu nove Serije 7 planira i njene potpuno električne verzije.

BMW precizira da će nova generacija Serije 7 biti dostupna u benzinskim i dizel verzijama, kao plug-in hybrid, ali i u potpuno električnnim varijantama.

Električne verzije stižu 2023. godine, a jedna od njih će biti i najsnažnija "sedmica" u ponudi.

Bazna verzija će biti dizelski 735d (samo sa zadnjim pogonom), sledi benzinac 740i xDrive i hibridne verzije 745e xDrive i novi M750e xDrive, kao i električne varijante i740 (sa zadnjim pogonom), i750 xDrive i i7 M60 xDrive. Najsnažniji BMW i7 M60 xDrive će imati oko 650KS, baterije od 120 kWh i autonomiju od nekih 700 km.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Carmagazine.co.uk

Video: Automotive Mikečitanja : 836Komentari