home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Polestar

Šef Polestara Thomas Ingenlath je potvrdio da će ovaj brend predstaviti tri nova električna automobila u naredne tri godine.

Prvi će biti SUV model  Polestar 3, što će od sledeće godine biti odgovor švedskog brenda na Teslin Model X i Audi E-Tron. Prema navodima Ingelatha, Polestar 3 će se po ceni takmičiti sa Porscheom Cayenne, što daje početnu cenu od oko 60.000 funti.

U 2023. godini ćemo videti novi Polestar 4. To je automobil u sredini teaser slike, a Ingenlath je istakao da će ovaj novi EV biti "sportski Coupe-SUV", rival Porsche Macana EV.

Polestar 5 će biti predstavljen 2024. godine, a prvi primerci se na putu očekuju 2025. Ovo će biti sedan, kao konkurent Tesli Model S i Porsche Taycanu.

Šef Polestara je istakao da ćemo "videti po jedan novi Polestar automobil godišnje u naredne tri godine, kao i da su ovi automobili već dizajnirani i spremni za dolazak."

Ingenlath je takođe naglasio da "Polestar 1 definiše gornju cenu za brend, dok Polestar 2 predstavlja ulaznu tačku."  Ova vozila se kreću od 139.000 funti za Polestar 1, na 39.900 funti za najpovoljniju Polestor 2 varijantu.

Očekuje se da će Polestar 4 biti baziran na istoj SPA2 platformi kao i Polestar 3. Poput Polestara 3, ovaj novi električni SUV će verovatno imati dva elektromotora, kao i baterije dovoljno velike za domet od 300 milja (483 km).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 288Komentari