home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Fabia Combi

Još uvek imamo Fabiu Combi Classic, prethodnu generaciju Fabije, još uvek u ponudi češkog proizvođača, koja se proizvodi paralelno s novom generacijom. Ali ni ova situacija neće trajati večno.

I šta dalje?

Ništa. Prema navodima Auto.cz, priča o Fabiji karavan se završava. Sudbina potencijalne Fabije Combi je toliko zanimljiva, za ne baš uzbudljiv automobil da se promenila barem nekoliko puta. U početku nova Fabia Combi nije bila planirana, zatim je novi predsednik Škode zvanično najavio da će nova Combi verzija biti dostupna, ali sada – iako manje zvanično, saznajemo da se nijedan od tih planova nije pojavio.

Zašto? Prema poruci koja je poslata zaposlenima u Škodi, problem su, naravno, bili evropski standardi emisija izduvnih gasova i zato potreba da se u većoj meri oslanjaju na električne ili elektrifikovane automobile. Češki proizvođač je neko vreme pokušavao da dizajnira novu Fabiju Combi kako bi njena proizvodnja bila isplativa, ali, kako prenosi Auto.cz, ta misija je bila neuspešna.

Nova Fabia Combi zato verovatno nikada neće ugledati svetlost dana, a nema naznaka da li će je u budućnosti zameniti sličan električni automobil.

Izvor: Automobili.ba

Render: Auto.czčitanja : 722Komentari