home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Polestar 5

Iz Polestara su u septembru potvrdili da će ovaj brend predstaviti tri nova električna automobila u naredne tri godine.

Podsećanja radi, prvi će biti SUV model Polestar 3, što će od sledeće godine biti odgovor švedskog brenda na Teslin Model X i Audi E-Tron.

U 2023. godini ćemo videti novi Polestar 4. Kako se navodi, taj novi EV će biti "sportski Coupe-SUV", rival Porsche Macana EV.

Na kraju, Polestar 5 će biti predstavljen 2024. godine, kao konkurent Teslinom Modelu S i Porsche Taycanu.

Polestar 5

Šef Polestara je još ranije istakao da ćemo "videti po jedan novi Polestar automobil godišnje u naredne tri godine, kao i da su ovi automobili već dizajnirani i spremni za dolazak."

Budući Polestar 5 je u stvari serijska verzija prošlogodišnjeg Polestar Precept concepta koji je prikazan kao električni grand tourer sa četvora vrata i međuosovinskim rastojanjem od 3100 mm.

Polestar 5

Serijski model se i ne razlikuje mnogo, a najvažnije izmene su u tome što će Polestar 5 imati B stubove i klasična vrata umesto onih "samoubilačkih" na konceptu.

Polestar 5

Takođe, Polestar 5 će biti opremljen staklenim krovom, klasičnim retrovizorima (umesto kamera kod koncept vozila), kao i sa dva individualna zadnja sedišta (ostaje da se vidi da li će biti i verzije za tri zadnja putnika).

Ističe se i novi infotainment sistem, uz 15-inčni centralni ekran i 12.5-inčnu digitalnu instrument tablu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 491Komentari