home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Polestar 3

Brend Polestar za 2022. godinu priprema i svoj treći model, a kako se najavljuje to će biti sportski SUV sa elektropogonom.

Prvi njihov model je inače Polestar 1 coupe sa plug-in hybrid pogonom dok je drugi potpuno električni Polestar 2 liftback napravljen na CMA platformi.

Za razliku od pomenuta dva modela koji se proizvode u Kini, budući Polestar 3 SUV će se praviti u Volvo fabrici u Južnoj Karolini. Tamo se od 2018. proizvodi Volvo S60, a od sledeće godine će mu se prodružiti i nova generacija SUV-a XC90.

Za sada je poznato da će Polestar 3 SUV dobiti novu platformu za električna Polestar i Volvo vozila, napredni sistem autonomne vožnje i infotainment sa Google Android Automotive operativnim sistemom, uz najavu da će unutrašnjost odlikovati minimalistički dizajn.

Tehničke specifikacije će tek biti objavljene.

Iz Polestara su inače u septembru potvrdili da će ovaj brend predstaviti tri nova električna automobila u naredne tri godine.

Prvi će od 2022. dakle biti SUV model Polestar 3, zatim ćemo u 2023. godini videti Polestar 4 (najavljen kao "sportski Coupe-SUV", rival Porsche Macana EV), a na kraju i Polestar 5 koji će biti predstavljen 2024. godine, kao konkurent Teslinom Modelu S i Porsche Taycanu.

Šef Polestara je još ranije istakao da ćemo "videti po jedan novi Polestar automobil godišnje u naredne tri godine, kao i da su ovi automobili već dizajnirani i spremni za dolazak."

Na kraju, u planu je da se prodaja sa 29.000 Polestar vozila godišnje (koliko će biti ove godine) do 2025. poveća na 290.000 jedinica.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 503Komentari