home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mini Cooper S E

Iz Minija su još ranije obećali evoluciju stila za „ikonu“ svog asortimana, hečbek sa troja vrata, ali i radikalniji dizajn za ostatak linije, sa nagoveštajima koje pruža koncept Urbanaut.

Sudeći po ranijim slikama vozila bez ikakve maske, najveće promene će ipak doživeti zadnji deo, sa novim svetlima.

Mini Cooper S E

Novi asortiman Mini hečbeka stiže 2023. godine, a praviće se u Oksfordu (verzije sa SUS motorima), gde će se od 2025. proizvoditi i novi Mini Cabrio.

Mini Cooper S E

Što se tiče stila, to će u određenoj meri biti evolucija hečbeka sa troja vrata koji su do sada stvoreni pod BMW-om, jer je to Minijeva „ikona“ i „to je podešeno“, kako se navodi.

U paleti će se naći verzije sa SUS motorima, kao i potpuno električna varijanta (ova potonja će se proizvoditi u Kini).

Za novi Mini je najavljen i potpuno novi dizajn enterijera, sa novom tehnologijom i opcijama personalizacije.

Moguće je da se kasnije pojavi i verzija sa petora vrata, ali to još nije potvrđeno.

Električna verzija novog Minija je samo još jedan korak ka potpuno električnoj budućnosti ove marke. Brend je već najavio svoje planove da 2030. godine postanu potpuno električni. Do 2027. godine Mini očekuje da će električna vozila činiti više od 50 procenata njegove prodaje.

Novi trovratni Mini će stići sa parom novih modela koji će biti razvijeni u Kini (u saradnji sa Great Wall kompanijom). Jedan će biti supermini Minor, a drugi je crossover pozicioniran ispod Countrymana. Ova dva potonja modela će Great Wall proizvoditi u Kini, a pored električnog pogona biće dostupne i verzije sa SUS motorima.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 359Komentari