home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW i3

Već neko vreme je poznato da se priprema obnovljena verzija aktuelne BMW-ove Serije 3 (fabričke oznake G20).

Restilizovani model bi trebalo da se pojavi na tržištu tokom ove godine, pri čemu će se promene između ostalog odnositi na prednja svetla i branik. Takođe, biće dostupni i M Performance elementi sa komponentama od ugljeničih vlakana. Sem toga, automobil će navodno dobiti i Curved Display kao kod modela i4 i iX, sa 12.3-inčnim digitalnim instrumentima i 14.9-inčnim infotainment sistemom (uz BMW Operating System 8).

Možda i najznačajnija je međutim vest da će se u ponudi nalaziti i potpuno električna "trojka" koja će po ranijim vestima u Kini nositi naziv BMW i3.

Automobil se u odnosu na standardne verzije sa SUS motorima vizuelno razlikuje pre svega po doteranim prednjim "bubrezima", dok detalji o elektromotoru, baterijama i dometu tek slede.

Ipak, nagoveštaj šta možemo očekivati pruža BMW i4 koji recimo u verziji i4 eDrive40 sa jednim elektromotorom i zadnjim pogonom ima 250 kW/340KS i 430 Nm, od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,7 sekundi i sa jednim punjenjem baterija prelazi do 590 km (po WLTP-u).

Što se tiče aktuelnog BMW-a i3 koji se prodaje u Evropi (u potpuno drugačijem karoserijskom izdanju), treba podsetiti da vest od pre nekoliko meseci u kojoj se kaže da će njegova proizvodnja biti završena u julu 2022. godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Cochespias.netčitanja : 601Komentari