home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lotus Eletre

Lotus je još u avgustu prošle godine potvrdio četiri nova električna modela koji će se na tržištu naći između 2022. i 2026. godine. Prvi među njima će biti SUV nazvan Eletre (do sada poznat pod internom oznakom Type 132), koji će zvaničnu premijeru imati sutra.

Ova britanska marka (ali u vlasništvu kineske kompanije Geely) će u svojoj novoj fabrici u kineskom Vuhanu proizvoditi električna vozila za globalno tržište.

Lotus Eletre

Svi budući električni Lotusovi modeli će se bazirati na novoj platformi, koja može da bude baza za vozila do E segmenta, sa međuosovinskim rastojanjem od 2889 mm do 3100 mm.

Za sada je saopšteno da će novi električni modeli imati baterije od 92 do 120 kWh, sa 800V tehnologijom, kao i da će ubrzanje od 0 od 100 km/h kod nekih od njih iznositi i manje od tri sekunde.

Sve će dakle početi sa ovim SUV modelom iz E segmenta koji je nedavno već otkriven sa par procurelih slika, a čija prodaja bi trebalo da startuje krajem 2022. godine. Tokom 2023. godine stiže i njegova verzija coupe sa četvora vrata (Type 133).

Lotus SUV će između ostalog odlikovati aktivna aerodinamika i LIDAR sistem, dok više detalja tek sledi.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 302Komentari