home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MINI

MINI priprema lansiranje svoje pete generacije gde je u prvom planu model sa troje vrata, koji će biti u ponudi kako sa potpuno električnim pogonom, tako i sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

MINI priprema lansiranje svoje pete generacije gde je u prvom planu model sa troje vrata, koji će biti u ponudi kako sa potpuno električnim pogonom, tako i sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Pored toga, MINI sprema i krosover verziju, a konceptna studija budućeg Countrymana trebalo da bude predstavljena ove godine.

MINI

Novi MINI trenutno prolazi kroz testove vozne dinamike u zimskom centru za testiranje BMW Grupe u Ajreplogu u Švedskoj. Električni pogonski sklop, visokonaponska baterija, elektronika snage i tehnologija punjenja prototipova već pokazuju visoki stepen zrelosti na ekstremnim temperaturama ispod nule.

MINI

Snegom prekriveni putevi i specijalno pripremljen teren na zaleđenim jezerima takođe služe kao idealne probne staze na kojima se veoma senzitivno mogu testirati, usavršiti i međusobno uskladiti karakteristike pogona, upravljanja i šasije.

„MINI je na putu rasta i usmeren je prema potpuno električnoj budućnosti. Naš slavni model sa troje vrata maksimalizuje doživljaj naših kupaca i ima jasan fokus usmeren ka održivosti sa minimalnim tragom emisija u okruženju“, navodi Stefani Vurst, direktor MINI brenda.

Novi MINI sa troje vrata dosledno nastavlja koncept zabavne gradske vožnje koji je uspešan više od 60 godina, dok elektrifikacija nudi dizajnerima mogućnost da misle fundamentalno drugačije i da stvaraju nove polazne tačke koje će biti karakteristične za MINI.

Dizajn novog MINI-ja predstavlja kombinaciju prepoznatljivih specifičnosti (koje se ogledaju u tredicionalnim detaljima) i nove tehnologije, izazivajući maksimum emocija i minimalni trag zagađanja.

Inspirativne karakteristike novog MINI-ja sa troje vrata usavršavaju se u Ajreplogu, a svaki krug koji ovaj model napravi po snegu i ledu, pomaže inžinjerima da dotatno razviju elektromotor i kontrolne sisteme za optimizaciju vuče, ali i da testiraju istem za upravljanje i ponašanje auta prilikom skretanja i kočenja.

Integrisana primena svih sistema pogona i šasije omogućava visok stepen sveukupne usklađenosti, koja pomaže da model u kasnijoj proizvodnji daje koherentnu i poznatu MINI ravnotežu koja obuhvata sportske karakteristike i udobnost u vožnji.

PR saopštenječitanja : 365Komentari