home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Prodrive P25

25 godina otkako je prvi Subaru Impreza World Rally Car (WRC) debitovao pobednički na etapama svetskog reli šampionata, Prodrive P25 ponovo preuzima suštinu te same Impreze, inspirisan 22B, verovatno najikoničnijom Imprezom.

Moderna tehnologija obezbeđuje da je P25 moćniji, lakši i sa unapređenim upravljanjem. Ovog puta će imati 2,5 litarski „bokser” motor koji proizvodi više od 400KS, šestostepeni poluautomatski menjač i, zbog široke upotrebe ugljeničnih vlakana, laganu šasiju.

P25 će biti proizvoden u ograničenoj seriji od samo 25 automobila, a svi će biti napravljeni u Prodrive-ovom sedištu u Banberiju u Velikoj Britaniji.

Piter Stivens, koji je dizajnirao originalnu Imprezu WRC za Prodrive, definisao je dizajn, dok je inženjering automobila nadgledao tehnički direktor Prodrive-a, David Lapvort, koji je bio odgovoran za originalnu Imprezu WRC.

P25 je ideja predsednika kompanije Prodrive, Dejvida Ričardsa: „Originalna 22B Impreza se smatra najikoničnijom Subaruom i veoma je tražena. Želeli smo da poboljšamo sve ono što je taj automobil činilo tako posebnim primenom najnovije tehnologije kako bismo stvorili sopstvenu modernu interpretaciju automobila koji je zauzeo mesto u istoriji automobilizma.”

Prodrive P25 će debitovati na Goodwood festivalu brzine u junu, a prvi od 25 automobila će biti isporučen kupcima kasnije ove godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 277Komentari