home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Polestar 5

Polestar 5 je jedan od tri najavljena električna modela koje će Polestar predstaviti u narednim godinama.

Serijski Polestar 5 će se u prodaji naći 2024. godine, kao konkurent Teslinom Modelu S i Porsche Taycanu. Pre definitivnog, serijskog Polestara 5, na ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine (od 23. do 26. juna) Polestar prikazuje 5 Prototype koja tamo ima dinamičku prezentaciju (ali i dalje pod maskom).

Budući Polestar 5 je u stvari serijska verzija Polestar Precept concepta iz 2020. godine koji je prikazan kao električni grand tourer sa četvora vrata i međuosovinskim rastojanjem od 3100 mm.

Polestar 5

Serijski model se neće mnogo razlikovati, a najvažnije izmene su u tome što će Polestar 5 imati B stubove i klasična vrata umesto onih "samoubilačkih" na konceptu.

Polestar 5

Takođe, Polestar 5 će biti opremljen staklenim krovom, klasičnim retrovizorima (umesto kamera kod koncept vozila), kao i sa dva individualna zadnja sedišta (ostaje da se vidi da li će biti i verzije za tri zadnja putnika).

Najjača verzija kod serijskog modela će imati dva elektromotora sa ukupno 650 kW/884KS i 900 Nm, kao i baterije od 103 kWh.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 197Komentari