home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
ELegend EL1

Bavarska kompanija ELegend je saopštila da će naslednici električnog modela EL1 inspirisanog Audijem Quattro biti "sportski automobili iz prošlosti".

Reč je o modelima EL2 i EL3, naslednicima modela EL1 koji će preuzeti njegov električni pogon sa 800KS, a čiji dizajn karoserija će odati počast klasičnim zvezdama motosporta.

ELegend EL1

"Ono što je Audi Sport Quattro za EL1, to će biti dva legendarna automobila iz prošlosti za EL2 i EL3", izjavio je portparol kompanije ELegend za Top Gear.

S obzirom na činjenicu da ELegend tek treba da završi rad na modelu EL1 (na slikama), konkretnijih informacija nema. Pomenuti EL1 će biti proizveden u 30 primeraka, a isto važi i za EL2 te EL3. Performanse će verovatno ostati iste, imaće po tri motora i pogon na sva četiri točka. Jedan motor će biti smešten napred, a dva pozadi. Takođe, imaće 90 kWh bateriju s tečnim hlađenjem.

Osim toga, automobili će koristiti jednostepeni menjač, kao i diferencijale s ograničenim proklizavanjem napred i pozadi te monokoknu šasiju od ugljeničnih vlakana.

ELegend EL1

Poređenja radi, EL1 je nešto duži od Fordove Fieste (4.155 mm), poseduje moćne kočnice, ESP, prilagodljive amortizere te raspored težine 47/53 koja iznosi 1.680 kg.

Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 2,8 sekundi, dok do 200 km/h automobil stiže za 8,5 sekundi pre nego dostigne maksimalnih 300 km/h. Domet iznosi 427 km.

ELegend je obavio razgovore s nekoliko zainteresovanih kupaca za EL1, a procenjuje se da će svih 30 automobila biti prodato veoma brzo.

Izvor: Klix.ba / Topgear.com

Foto: Arhiva Autoblog.rs / ELegendčitanja : 329Komentari