home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Giulia

Alfa Romeo planira i električnu limuzinu u stilu krosovera, koja bi trebalo da se takmiči sa modelima poput Mercedesa EQE, kao i budućih BMW-a i5 i Audija A6 e-tron.

U razgovoru za Auto Express, izvršni direktor Alfa Romea, Jean Philippe Imparato, otkrio je da će novi električni model biti pozicioniran u E-segmentu, stavljajući ga iznad Giulije, koja će se takođe pretvoriti u električnu limuzinu za svoju sledeću generaciju.

Što se tiče stajlinga, model neće biti ograničen tradicionalnom karoserijom limuzine kao što je nagovestio i sam Imparato: „Šta je sa SUV-om? Šta je sa limuzinom? Šta je sa nečim između? Znajući da ćemo biti EV brend, izazov postaje aerodinamika, a znajući da je DNK Alfa Romea limuzina i znajući da je potpis Alfe sport, odgovor verovatno nije SUV – želim da ponovo osmislim sportski duh 21. veka”.

Sličan tretman bi mogao da se desi i sa naslednikom Giulije, pošto šefovi Alfa Romea stalno govore o tome kako se karoserija limuzina razvija.

Imparato o velikoj Alfi kaže da će doneti „visok nivo performansi i prostranosti bez uništavanja aerodinamike“.  Očekuje se da će novi Alfa Romeo biti baziran na STLA Large arhitekturi, dajući dizajnerima više prostora. Alfa Romeo bi mogao da ima pristup verziji platforme sa punim specifikacijama sa snažnim elektromotorima i velikom baterijom, u kombinaciji sa šasijom specifičnom za Alfa Romeo.

Očekuje se da će novi Alfa Romeo debitovati u SAD tokom 2027. godine, a zatim će uslediti i druga tržišta. Imparato je priznao da je primarni fokus u razvoju bila Severna Amerika, ali je otkrio da će ga prodavati širom sveta.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 561Komentari