home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini LMDh

Lamborghini je objavio neke nove detalje vezane za njihov novi trkački automobil za klasu LMDh (Le Mans Daytona hybrid).

Mada je planirano da prvi LMDh automobili uđu u takmičenje 2023. godine, Lamborghini ne planira da izađe na stazu do 2024. godine. Lamborghini planira da se takmiči i u WEC i IMSA serijama, uključujući Le Man, 24 sata Dejtone i 12 sati Sebringa.

Lamborghini LMDh

Automobil LMDh će biti Lamborghinijev fabrički prototip sportskog trkačkog automobila i biće vođen zajedno sa GT programima i Super Trofeo serijom.

Jedna stvar koja je privukla Lamborghini u LMDh je zahtev za hibridnim pogonima, koji je u skladu sa planovima proizvođača automobila za drumske automobile.

Motor će biti osmocilindrični, twin-turbo koji je razvilo odeljenje za moto sport kompanije, Squadra Corse. Radiće zajedno sa hibridnim kompletom ERS, u skladu sa propisima. Elektromotor će razviti Bosch Motorsport, dok sedmostepeni menjač P1359 razvija Xtrac.

Prema FIA propisima, agregat će biti ograničen na 500 kW/680KS, automobil na minimalnu težinu od 1030 kg, a maksimalna brzina će biti 340 km/h.

Elemente od ugljeničnih vlakana će proizvoditi u Italiji HP Composites, sa kojim Lamborghini već dugo radi na Super Trofeo i GT3 platformama.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 325Komentari