home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alpine A110 R

Francuski brend Alpine najavljuje da stiže sportskiji i fokusiraniji model A110 R.

Kako se navodi, u pitanju je A110 sa 1,8 litarskim četvorocilindričnim turbo motorom koji raspolaže sa više od 300KS. To će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u trajanju od 3,9 sekundi i najveću brzinu od 280 km/h.

U svakom slučaju, Alpine navodi da 'R' označava radikalno, što prati i zvanična najava da će A110 R biti „ekstremna verzija. Lakša. Oštrija. I još više inspirisana automobilskim trkama“.

Kompanija takođe kaže da je automobil dizajniran za trkačku stazu, ali da će ostati legalan za puteve.

A110 R će dobiti novi prednji branik sa agresivnijim donji spliterom, dok će zadnji spojler biti zadužen da proizvede dodatnu silu pritiska. Tu su i novi bočni pragovi, novi zadnji branik sa difuzorom, hauba sa otvorima za vazduh, kao i modifikovano oslanjanje (automobil je niži za 20 mm).

Da bi se uštedela težina, krov je napravljen od ugljeničnih vlakana, a to važi i za set novih točkova sa Michelin PS Cup 2 gumama. 

U unutrašnjosti će se naći pojasevi u šest tačaka i trkačka Sabelt sedišta, Focal audio sistem, elementi sa mikrofiberom, kao i kontrastni crveni detalji.

Takođe, opciono će se nuditi i Alpine Racing Blue boja.

A110 R će zvanično biti predstavljen 4. oktobra, a zatim će moći da ga vide i posetioci ovogodišnjeg sajma automobila u Parizu, od 17. do 23. oktobra.

Prodaja startuje u januaru sledeće godine, dok cena u Francuskoj iznosi 101.000 evra.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 630Komentari