home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Cayenne

Pritisnut elektrifikacijom, ali i sve izraženijom SUV manijom, Porsche će morati da donese teške odluke. Među njima je i lansiranje novih modela, a to će uključivati i nove SUV-ove. Jedan od njih se krije iza oznake K1.

K1 je projekat SUV modela sa tri reda sedišta, što znači da će biti pozicioniran iznad modela Cayenne, navodi Index.hr. To je potvrdio neimenovani zastupnik Porschea iz SAD-a za AutoNews izjavivši da je prošle godine video render noviteta.

Još jedna osoba koja je videla dizajnerski predlog kaže da K1 donosi "novi dizajn koji je delom limuzina, a delom crossover". Drugi su izjavili da model "ne izgleda Porscheovski", s "ravnim zadnjim krajem, nimalo kao Macan i Cayenne".

Mnogi pretpostavljaju da Porsche ide u smeru kojim je već krenuo Peugeot modelom 408, ali i Volvo s EX90 koji tek treba da stigne. Pretpostavlja se da će novi model koristiti tehnologiju s koncepta Mission R, što uključuje i 920-voltni sistem i uljem hlađen elektromotorni pogon.

Porsche je prošle godine predstavio niz koncepata, pa i Vision Renndienst ideju monovolumena za koji je rekao da neće u proizvodnju, ma kako sportski izgledao. Monovolumen neće, ali bar još jedan SUV očigledno hoće. I to verovatno do 2026. godine.

"Ciljamo posebno na više segmente i nastojimo da ostvarimo nove prodajne prilike", kažu u Porscheu i najavljuju da dolazi "vrlo sportska interpretacija SUV-a".

Izvor: Index.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Porschečitanja : 613Komentari