home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
DS Aero Sport Lounge concept

Francuski DS Automobiles za 2024. godinu palnira veliki SUV, koji će se u gami smestiti iznad DS 7 modela i blisko će odražavati Aero Sport Lounge concept iz 2020. (na slici).

Novi SUV će upotpuniti gamu automobila ovog brenda, koja počinje sa DS 3 i uključuje DS 4, DS 7 i DS 9. Dok je DS 7 rival Audiju Q3, novi model će verovatno konkurisati Audiju Q5, koji zauzima vitalni segment za britansko i evropsko tržište, piše Autocar.

Novi SUV, koji je već prošao opsežna testiranja, biće manji od Aero Sport Lounge concepta, koji je dugačak pet metara. Ali dizajn serijskog automobila blisko odražava onaj sa koncepta, potvrđuje šefica DS-a Beatrice Foucher.

„Silueta je inspirisana konceptom, a nalazi se između hatchbacka i SUV-a“, rekla je ona, dodajući da bi unutrašnjost – koja tek treba da bude otkrivena – mogla da se opiše kao „veoma privlačna za oči“.

Novi DS će ponuditi domet od oko 430 milja (690 km) i verovatno će koristiti veću, napredniju verziju nove baterije koja je nedavno primenjena na električni DS 3.

Uporedo sa novim SUV-om biće lansirana i električna verzija DS 4, nadovezujući se na prethodnu obavezu kompanije da predstavlja samo električne modele od 2024. S obzirom na relativnu mladost DS-a, Fušer je rekla da je firma imala priliku da povede kupce na put elektrifikacije, što je bilo izazovnije za etablirane brendove sa SUS motorima. „Ovo je velika prednost što nismo toliko poznati“, rekla je ona.

„Možemo privući ljude pričom o elektrifikaciji. Ovo je Tesla uradio. Imamo prostora da kreiramo priču. To je razlog zašto smo prvi Stellantis brend koji je lansirao novu bateriju i pogon na DS 3, tako da smo lideri u kompaniji.”

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 524Komentari