home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Romeo Giulia

Sem što planira nove električne modele, Alfa Romeo će nastojati da pojača svoje prisustvo van evropskog tržišta.

Da bi to postigla, kompanija će u svoju gamu ubaciti novi, veći automobil koji bi bio u skladu sa potrebama i željama kupaca u Severnoj Americi. To je za medije potvrdio i izvršni direktor Jean-Philippe Imparato.

Oblik karoserije tog modela se u vesti ne precizira, ali se navodi da će biti u E segmentu.

„Moraćemo da budemo u E segmentu u Severnoj Americi“, kaže Imparato za Automotive News, ukazujući na potrebu za većim vozilom. "Radimo na tome."

To će se poklopiti sa planovima Alfa Romea da proširi svoju prodaju na stranim tržištima, jer planira da će do 2030. godine isporučiti 40 odsto svojih vozila na tržištima van Evrope. Nasuprot tome, 2021. godine samo 18 odsto prodaje brenda je dolazilo od kupaca na drugim kontinentima.

Još ranije je potvrđeno da Alfa želi da bude potpuno električna do 2027. godine na svim tržištima, uključujući SAD, što sugeriše da će novo vozilo E segmenta imati električni pogon. Bez obzira na to, misija brenda je da ostane sportski, čak i kada je električni. To će značiti snagu u rasponu od 350 KS do 800 KS, odnosno i do 1000 KS za Quadrifoglio sportske modele.

To dakle podrazumeva model iznad Giulije, koja će se takođe pretvoriti u električnu limuzinu za svoju sledeću generaciju.

Iako nije precizirao da li će novi model biti limuzina ili SUV, Imparato je rekao da će prelazak na električna vozila dati prioritet aerodinamici.

Dodao je: „Želim da ponovo osmislim sportski karakter za 21. vek, pružajući visok nivo dometa i visok nivo performansi, istovremeno štiteći kupca u smislu prostranosti – ali bez uništavanja aerodinamike, koja je ključni pokretač našeg razvoja u budućnosti.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 557Komentari