home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari Purosangue

Finansijski izveštaji su obično dosadni, ali kada je reč o egzotičnom brendu poput Ferrarija, onda su oni posebno "začinjeni".

U Ferrarijevom finansijskom izveštaju navedeni su i planovi kompanije iz Maranela, koji podrazumevaju predstavljanje četiri noviteta. Iako isporuke modela Purosangue tek treba da počnu, SUV visokih performansi nije među četiri najavljena noviteta jer je već predstavljen 2022. godine.

Ferrari je tradicionalno tajnovit kada je reč o budućim modelima, tako da će karte otkriti tek kasnije ove godine. Međutim, uzimajući u obzir paparaco fotografije nastale u proteklih nekoliko meseci, jedan od četiri najavljena modela verovatno će biti kabrioletska verzija modela Roma. Biće interesantno videti da li će grand tourer bez krova zameniti model Portofino M, koji je prisutan već duže vreme. Postoji i rizik od kanibalizacije prodaje, a neki izveštaji govore da će se Roma Spider (ime nije potvrđeno) naći ispod modela Portofino umesto da ga zameni.

Špijunske fotografije su otkrile i testne mule bazirane na modelu Roma, ali sa V12 motorom. To bi u stvari mogao da bude naslednik modela 812 Superfast, koji bismo mogli da vidimo pre kraja 2023. godine.

Potencijalno snažniji SF90 Stradale je viđen u novembru prošle godine dok je "skrivao" produženu karoseriju, tako da se očekuje "Versione Speciale" ili nešto slično.

Što se tiče četvrtog najavljenog noviteta, o njemu je teško reći bilo šta. Ne treba isključiti ultra ekskluzivni model za Icona seriju koji bi stigao nakon modela Monza SP1/SP2 i Daytona SP3.

Za period između 2023. i 2026. godine Ferrari je obećao čak 15 modela uključujući svoj prvi potpuno električni autmobil i hiperautomobil.

Prošle godine je kompanija inače prodala 13.221 automobil te podelila radnicima bonus od po 13.500 evra.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Ferraričitanja : 389Komentari