home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi Q6 E-Tron

Audi Q6 E-Tron je sada u formi "blizu proizvodnje", prema saopštenju iz nemačke kompanije.

Na zvaničnim slikama je prikazan prototip tokom testova u Severnoj Evropi, ali kamuflaža i dalje krije detalje njegovog stajlinga.

Audi će takođe ponuditi Sportback varijantu Q6 E-Trona, koja će dobiti zadnji deo nalik kupeu za kupce koji preferiraju uglađeniji izgled.

Audi Q6 E-Tron

Zvaničnih slika unutrašnjosti još nema, ali neki raniji špijunski snimci otkrivaju da postoje veliki ekrani za instrument tablu i infotainment displeje.

Q6 E-Tron se bazira na arhitekturi Premium Platform Electric, koja je takođe osnova za budući Porsche Macan EV. Tehnologija uključuje električni sistem od 800 volti, a pominje se domet koji sa jednim punjenjem iznosi 600 km.

Audi Q6 E-Tron

Specifikacije pogonskog sklopa još nisu dostupne, ali se očekuje da će biti više različitih verzija. Takođe, trebalo bi da se nudi i RS varijanta visokih performansi sa oko 600 konjskih snaga.

Audi nije saopštio kada će tačno Q6 E-Tron zvanično debitovati, mada će se to najverovatnije desiti pre kraja ove godine. Nije poznato da li se standardna verzija i Sportback biti prikazani u isto vreme, ali se zna da će se praviti u Ingolštatu u Nemačkoj.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 261Komentari