home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota C-HR

Druga generacija Toyote C-HR će premijeru imati krajem juna, dok špijunske slike test primeraka potvrđuju da će ovaj krosover zadržati ekscentrični dizajn koncepta C-HR Prologue koji smo videli krajem prošle godine.

To znači da dizajn nije mnogo različit u poređenju sa Prologue konceptom, kao i da ga odlikuju kompaktne, ali agresivne proporcije. Dizajn prednjeg dela će zadržati LED farove u obliku slova C i veliku donju rešetku. Takođe, očekluju se kontrastne boje krova i zadnjeg dela na verzijama top specifikacija.

Pozadi će se nova svetlosna traka protezati preko više trodimenzionalnijeg poklopca prtljažnika.

Unutrašnjost će biti potpuno izmenjena, ali sa suzdržanijim pristupom minimalističkoj estetici koncepta Prologue. Fokus je na materijalima visokog kvaliteta i unapređenju tehnologije.

Toyota je već potvrdila da će novi C-HR po prvi put biti ponuđen kao plug-in hibrid, zajedno sa svojim tradicionalnijim paralelnim hibridnim sistemom.

Takođe, moguće je da će kasnije biti ponuđena i potpuno električna verzija.

Premijera će biti održana 26. juna, a proizvodnja i prodaja će početi kasnije tokom godine (proizvodnja će se inače odvijati u Turskoj).

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

U nastavku i ranije objavljeno saopštenje uvoznika Toyote za Srbiju:

Druga generacija modela Toyota C-HR proizvodiće se u pogonima fabrike Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT), u turskom gradu Sakariji. Dostupan u hibridno-električnoj i plug-in hibridno-električnoj verziji, novi C-HR će takođe biti prvi plug-in hibridno-električni putnički automobil koji će se proizvoditi u Turskoj.

Osim toga, TMMT će biti prva Toyotina evropska fabrika koja će početi da proizvodi plug-in hibridno-električna vozila, a ujedno i prva koja će biti opremljena linijom za proizvodnju baterija.

Potpuno elektrifikovana linija pogonskih agregata nove Toyote C-HR odražava Toyotinu posvećenost da ponudi odgovarajuća rešenja radi smanjenja emisije ugljenika u najvećem i najkonkurentnijem tržišnom segmentu automobila u Evropi. Pored hibridno-električne verzije, nova plug-in hibridno-električna Toyota C-HR, sada s lokalno montiranim baterijama, dodatno će obogatiti Toyotinu multitehnološku ponudu čime se približava svom cilju - 100% smanjenja emisije CO2 u svojoj gami vozila u Evropi do 2035. godine.

Početak proizvodnje plug-in hibridno-električnih vozila i baterija predstavlja strateški korak u Evropi.

Pored linije za proizvodnju vozila, TMMT će u svom pogonu izgraditi novu liniju za sklapanje plug-in baterija kapaciteta 75.000 jedinica godišnje. Montaža plug-in hibridnih baterija počeće u decembru 2023, što će značiti otvaranje oko 60 novih radnih mesta.

Pokretanje linije za sklapanje baterija u TMMT-u je strateška prekretnica za Toyotino dalje unapređenje na planu elektrifikacije, a stručnom radnom snagom i znanjem ubuduće će pružati pomoć drugim Toyotinim fabrikama u Evropi. Vrednost ukupne investicije ovog projekta iznosiće oko 317 miliona evra, čime će ukupno ulaganje u TMMT biti oko 2,3 milijarde evra. U okviru investiranja u novi model, TMMT će poboljšati i unaprediti svoju proizvodnu liniju, istovremeno postavljajući standarde za ispunjavanje budućih zahteva za raznovrsnošću i fleksibilnošću proizvodnje, što je ključni činilac u strategiji održivosti poslovanja kompanije Toyota Europe.čitanja : 320Komentari