home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Mitsubishi L200

Mitsubishi Motors Corporation je ranije ove godine na sajmu automobila u Bangkoku prikazao XRT, konceptni automobil kao najavu potpuno novog pikapa Triton planiranog za lansiranje u fiskalnoj 2023. godini.

U međuvremenu je stigla potvrda da će zvanična promocija serijskog modela biti održana 26. jula, a sada su objavljene i nove slike.

Mitsubishi L200

Triton (u Evropi kao L200) je najprodavaniji model Mitsubishi Motorsa proizveden u fabrici Laemchabang na Tajlandu i globalno strateško vozilo kompanije koje se izvozi u oko 150 zemalja širom sveta.

Mitsubishi L200

Novi Triton će biti šesta generacija pikapa srednje veličine ovog brenda. Nakon lansiranja na Tajlandu u fiskalnoj 2023., biće ponuđen u regionu ASEAN-a, Okeaniji i drugim globalnim tržištima.

Mitsubishi L200

Mitsubishi za sada nije objavio specifikacije vozila, ali se očekuje da će novi Triton biti baziran na modifikovanoj osnovi Nissanove Navare i da će biti opremljen turbo-dizel motorom.

Mitsubishi L200

Na Asia Cross Country reliju u avgustu, Team Mitsubishi Ralliart, koji dobija tehničku podršku od Mitsubishi Motorsa, planira da se takmiči sa prototipom cross-country modela potpuno novog Tritona (Grupa T1 specifikacije) u potrazi za drugom uzastopnom pobedom.

Mitsubishi Motors koristi stručnost stečenu na relijima kao povratnu informaciju u razvoju svojih serijskih vozila, jer nastoji da stvori vozila koja pružaju bezbedno, udobno uživanje u vožnji u svim vremenskim i uslovima na putu.

„Fiskalna 2023. je važna godina za Mitsubishi Motors da ubrza naše poslovanje u regionu ASEAN-a, sa lansiranjem potpuno novog Tritona i potpuno novog kompaktnog SUV-a“, rekao je Takao Kato, predsednik i glavni izvršni direktor Mitsubishi Motorsa. „Potpuno novi Triton prolazi kroz završne dorade u pripremi za njegovo puštanje u prodaju, pošto smo izvršili rigorozne testove izdržljivosti širom sveta, a istovremeno smo uključili i znanje stečeno iz reli aktivnosti. Sa lansiranjem novog vozila kao centralnog elementa, nastavićemo našu težnju ka daljem rastu."

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 630Komentari