home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Arden, nemački specijalista za obradu Jaguara i Range Rovera, nedavno je pokazao svoju verziju najnovijeg Jaguara XF, a sada su dostupne nove slike i par novih detalja.

Što se izgleda tiče, Arden Jaguar AJ 21 je dobio novi sportski aerodinamički paket (agresivno dizajnirani prednji branik, pragovi sa otvorom za vazduh, zadnji branik sa difuzorom i četiri završetka novog sportskog izduvnog sistema, spojler na poklopcu prtljažnika), veliki saćasti gril od nerđajućeg čelika, Arden Sportline točkove od 21 inča, LED dnevna svetla, Arden sportsko ogibljenje i elegantniji enterijer.

Pod haubom najjače verzije se nalazi kompresorski V8 motor, sa zapreminom povećanom sa standardnih 4,2 na 4,5 litra, dok je snaga narasla sa 420 na 550 konja (više od BMW-a M5 i Mercedesa E63 AMG i manje od novog Audija RS6 sedan).   

Arden nudi i slabije varijante, tačnije atmosferska verzija 4,2 litarskog motora razvija 380KS (umesto fabričkih 300 konja), a tu je i kompresorska varijanta sa 500 konja.

Za one koji preferiraju dizelaše, na raspolaganju je pojačani 2,7 litarski V6, koji posle obrade u Ardenu razvija 250 umesto 207KS.čitanja : 807Komentari