home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ljubitelji brze vožnje, mirisa oktana i povećanog adrenalina, imaće priliku  da u okviru ovogodišnjeg Sajma automobila u Novom Sadu prisustvuju, ili i sami učestvuju, u "Tuning styling showu", koji će se održati u subotu 25. i nedelju 26. oktobra.

Pored standardnih disciplina, ovogodišnji show obogaćen je novom disciplinom, koja se prvi put uvodi nakon četvorogodišnje pauze – amaterske trke ubrzanja "1 na 1", koje će se održati u nedelju 26. oktobra.

- Cilj nam je da trke približimo građanima, koji će dobiti  jedinstvenu priliku da testiraju granice svojih automobila po svetskim standardima, na bezbednom i na to predviđenom prostoru –  kaže Aleksandar Jokić, predsednik "Auto Tuning cluba" iz Beograda, koji je organizator trke.     

Kako nam je objasnio, takmičenje se održava u klasama "Chalenge"(index klase 8, brzine do 8,999 sekundi), "Adrenalin" (index klase 9, brzine od 9 do 9,999 sekundi), "Super sport " (index klase 10, brzine od 10 do 10,999 sekundi), "Sport" (index klase 11, brzine od 11 do 11,999 sekundi) i "Ciao" (index klase 12, brzine od 12 sekundi).

Start se odvija putem svetlosne signalizacije, a pristupaju mu dva vozača iste klase. Pobednik je onaj koji je ispravno startovao i prvi prošao kroz cilj, čime se i kvalifikovao u sledeći krug do finalnog dvoboja. U toku takmičenja, dozvoljeno je samo jednom voziti brže od vremena zadatog klasom i to samo u vremenu prve brže klase. To znači da ukoliko takmičar vozi brže od vremena zadatog klasom, takmičenje nastavlja u prvoj bržoj klasi. Ovu mogućnost moguće je iskoristiti samo jednom, u protivnom sledi diskvalifikacija.

- U finalnim vožnjama (finale i borba za 3. mesto) dozvoljeno je postizanje bržeg vremena od vremena zadanog klasom do 0,500 sekundi i to vreme ne smatra se probijanjem klase. Ukoliko u finalnim vožnjama takmičar ostvari vreme brže od vremena zadanog klasom za više od 0,500 sekundi, znači da je probio klasu i da je diskvalifikovan, napominje Jokić.

Pravo učešća u amaterskoj trci imaju sva punoletna lica sa važećom vozačkom dozvolom i registrovanim automobilima.

U okviru najvećeg " Tuning styling showa" na Balkanu vršiće se merenje  muzičke snage (dB drag), procena kvaliteta muzičkog sistema i zvuka. Svi zainteresovni mogu se prijaviti tako što popune formular za vozilo i vozača na adresi www.tuningstyling.rs, a sve ostale informacije mogu se dobiti telefonom na broj: 064/11-999-89.

Izvor : Sajam.netčitanja : 1243Komentari