home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U nemačkoj tjuning kući Gemballa ne miruju, pa pošto su još početkom prošle godine izložili koncept verziju svog Tornado Cayenna GTS, sada stižu i specifikacije njihovog najnovijeg paketa, koji se bazira na pomenutom konceptu.

Gemballin novi stajling paket Tornado (dostupan u GTS i GTR varijantama) je dakle napravljen specijalno za Cayenne GTS, zahvaljujući kome je ovaj model dobio prilično izmenjen izgled. Paket naime podrazumeva atraktivne petokrake aluminijumske točkove, haubu od karbon fibera, modifikovane branike (napred sa velikim otvorima za vazduh, a pozadi sa integrisanim difuzorom i četiri izduvne cevi), nova zadnja svetla, nova sportska sedišta, panoramski krov i novu centralnu konzolu u stilu Porsche Carrere GT.

Gemballa se nije zaustavio samo na izgledu, pa je razvijena i GTR verzija visokih performansi, koju karakterišu nova trkačka sedišta, smanjenje mase (za skoro 250 kg) i zadnji umesto 4x4 pogona.

Što se motora tiče, standardni V8 agregat u Cayennu GTS razvija 405KS, dok Gemballini modeli (uz pomoć novih interkulera, novog izduvnog sistema, rerogramirane elektronike motora...) imaju 542, 641 i 740 konja, u zavisnosti od želje kupca.

Gemballa će inače kupcima sa dubljim džepovima ponuditi veoma ograničenu količinu Tornado Cayenna, budući da je predviđena ekskluzivna serija od samo 50 primeraka.čitanja : 965Komentari