home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U britanskoj automobilskoj manufakturi David Brown Automotive ne kriju da im se dopada način na koji u američkoj kompaniji Singer od starih Porschea 911 stvaraju modernu klasiku, a njihova osnova za izvanredan spoj starog i novog u ovom slučaju je originalni Mini.

Automobilska kompanija David Brown Automotive je na poslednjem Sajmu automobila u Ženevi izložila izvanredan model Speedback GT koji je baziran na osnovi Jaguara XKR, ali je po svim ostalim detaljima moderna interpretacija Aston Martinovog legendarnog modela DB5.

U međuvremenu, u DBA su odlučili da ljubiteljima klasike ponude i modernu kreaciju koja je zasnovana na izvornom Miniju, jer je (ovakav kakav je danas) BMW-ov Mini ostao Mini samo svojim imenom.

Mini Remastered je u osnovi originalni model koji je dobio unapređenu mehaniku (motor, menjač, oslanjanje, kočnice...), značajno čvršću strukturu karoserije, bolju zvučnu izolaciju, decentno redizajniranu unutrašnjost i nekoliko modernih detalja koji će vozaču olakšati život u uslovima današnjeg saobraćaja.

Temeljito doterani originalni 1,3 litarski četvorocilindarski benzinski motor raspolaže sa 75KS i pokreće se pritiskom na taster, a pored USB konektora i mogućnosti povezivanja mobilnog telefona, tu je i vrhunski audio-sistem, koža na sedištima, centralno daljinsko zaključavanje...

Automobil će se praviti ručno, a pored aluminijumske maske hladnjaka treba pomenuti i LED tehnologiju u kućištima zadnjih svetala. Nekoliko hromiranih detalja na karoseriji su „začin“ bez kojeg ovakvi automobili jednostavno ne bi bili to što jesu.

Kupci će moći da biraju boju krova, boje u kabini i dizajn točkova, a kompanija DBA je za one koji nisu zainteresovani za individualizaciju već pripremila dve edicije: „Inspired by Cafe Racers“ i „Inspired by Monte Carlo“.

Informacija o ceni automobila za sada nema.

Izvor: Klix.bačitanja : 613Komentari

Odličan , obožavam ove restomod-ove.

Autor Đorđe 07 Apr 2017, 20:57