home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Mercedes SL s kraja 1970-tih je traženi klasik, ali njegovo shooting brake izdanje je prilika koja se ne propušta.

Posebno kada nema donjeg limita na cenu, pa će ovaj automobil na aukciji sigurno pronaći vlasnika, i to po ceni od oko 10.000 USD. Zvuči kao prilika života za sve kolekcionare jer je automobil pravi unikat i još u besprekornom stanju.

Radi se o ručnom radu aktuelnog vlasnika koji je Mercedesov klasik modifikovao u trovratni karavan. Uprkos iskustvu od skoro četiri decenije u karoserijskim preradama za ovu mu je trebalo više od dve godine. Osim novih elemenata i korektno dimenzionisane nadogradnje, automobil je ponovo lakiran, a mehanika obnovljena. Tome svedoči i račun od 4.500 USD za delove.

Enterijer je u besprekornom stanju, a jedini neoriginalni delovi su sedišta i Nardijev upravljač. Presvučena kožom i električno upravljana, pozajmljena su s Lexusove limuzine. Pod prtljažnika je ravan, a da bi to postigao vlasnik je stavio novi rezervoar goriva, i to u prostor za rezervni točak.

Automobil u celosti izgleda odlično, a jedini detalj koji bi mnogi vratili u originalno stanje su točkovi. 18-inčni točkovi su jednostavno preveliki i ne uklapaju se u bezvremensku Mercedesovu formu.

Budućem vlasniku treba napomenutiu da tempomat, radio i klima još uvek nisu u funkciji, ali i da moćni V8 sa 230.000 odrađenih kilometara zvuči odlično. 

Izvor: Index.hr

Foto: Bring a Trailerčitanja : 660Komentari

P1

Pretpostavljam da si oduševljen :)
Poz

Autor Raziel 11 Apr 2017, 22:33

Memengava te keravla, memengava ke tezga te, amangava te keravla memengava te keravla, bre!
Ko razume, shvatice!

Autor Optimus Prime 12 Apr 2017, 11:08