home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hummer H1 By Mil-Spec Automotive

Iza jedne od neobičnijih restauracija koja uključuje i značajne modifikacije stoji tjuning kompanija Mil-Spec Automotive sa sedištem u Wičiti (Kanzas, SAD).

Izvorno razvijen i pravljen isključivo za vojne potrebe, prvi Hummer se kasnije nudio i u "civilnoj“ verziji zbog kupaca koji su insistirali na automobilu koji je svojim izgledom i specifikacijama bio drugačiji od svega što se nudilo na tržištu beskompromisnih terenskih automobila.

Hummer H1 By Mil-Spec Automotive

Hummer je nakon modela H1 na tržište izbacio i modele H2 i H3, a kada je kompanija pod okriljem GM-a 2010. godine prestala s radom nekoliko tjuning kompanija je počelo da nudi vojnu verziju modela H1 koja je adekvatno prilagođena za civilno okruženje.

Hummer H1 By Mil-Spec Automotive

Svoju verziju temeljito restauriranog i dorađenog Hummera H1 nudi i kompanija Mil-Spec Automotive, a iza naziva M1 Launch Edition se krije sivi H1 u pick-up verziji karoserije koju pokreće 6,6 litarski turbo dizelski V8 motor s nešto više od 500 konjskih snaga i 1.355 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Mil-Spec je M1 opremio posebnim felnama i gumama, kožom obloženom unutrašnjošću, novom instrument tablom, vrhunskim audio-sistemom i upravljačem (Momo Prototipo) koji je nezaobilazan u Singerovim Porscheima. Trag točkova je povećan za 20 cm, a tu je i karakterističan usisnik za dovod vazduha motoru u situacijama prolaska kroz duboku vodu.

Mil-Spec Automotive sličnu konfiguraciju nudi i uz ostale karoserijske oblike modela H1, a za primerak na fotografijama zauzvrat traže 239.000 dolara.

Izvor: Klix.ba / Motor1čitanja : 678Komentari