home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Superformance Future GT Forty

Future GT Forty je najnoviji projekat kalifornijske manufakture Superformance koja je poznata po vrhunskim reprodukcijama, restauracijama i modifikacijama pojedinih sportskih automobila iz šezdesetih godina.

Jedan od najzanimljivijih automobila koji su predstavljeni na SEMA sajmu automobila u Las Vegasu bez sumnje je Future GT Forty iza kojeg stoji poznata kalifornijska manufaktura Superformance u kojoj nema kompromisa kada se radi o ponovnom rađanju nekih od najboljih sportskih automobila iz šezdesetih godina prošlog veka.

Superformance Future GT Forty

Perfektno modifikovano izdanje legendarnog modela GT40 s kojim je Ford šezdesetih godina prekinuo višegodišnju dominaciju Ferrarija na trci 24 sata Le Mana, pored bezvremenske lepote, ispod niske karoserije krije najmodernija tehnička rešenja.

Superformance Future GT Forty

Ukrašen "ratnim bojama" Fordovih trkačkih automobila GT klase koji su se nakon pola veka pauze trijumfalno vratili u Le Man, Future GT Forty pokreće centralno smešteni 3,5 litarski V6 motor "pozajmljen" iz aktuelnog Forda GT koji uz asistenciju dva Honeywell Garrett turbo punjača i Magnaflow izduvni sistem na zadnju osovinu šalje 657 konjskih snaga.

Superformance Future GT Forty

Future GT Forty je takođe opremljen adaptivnim vazdušnim oslanjanjem i ojačanim felnama HRE na kojima su gume Michelin Pilot Sport Cup 2. Kućišta prednjih i zadnjih svetala su ugostila modernu LED tehnologiju, a ugljenična vlakna su svoje mesto pronašla na velikom fiksnom zadnjem spojleru i usmerivačima vazduha na prednjim blatobranima.

Superformance model Future GT Forty već nudi zainteresovanim kupcima, a cena automobila nije objavljena.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Superformancečitanja : 626Komentari