home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Porsche 911 Diva

21 Avg 2019 - 20:11 Tuning Link
Porsche 911 Diva

Među retkim kompanijama koje se bave restauracijom i modifikacijom Porschea 911 iz Serije 964 je i mala kompanija Diva sa sedištem u Parizu.

Kako prenosi Klix.ba, u pariskoj kompaniji Diva su odlučili da restauriraju i diskretno modifikuju 75 primeraka Porschea 911 iz famozne Serije 964, a suština njihovog pristupa je naglašeno korišćenje ugljeničnih vlakana od kojih su u ovom slučaju napravljeni svi karoserijski paneli, što je na kraju rezultiralo da masa automobila iznosi samo 1.100 kilograma.

Porsche 911 Diva

Lakši čak 250 kilograma od originalnog Porschea 964 Carrera 2, Divin 911 pokreće 4,2 litarski 6-cilindarski vazduhom hlađen boxer motor koji razvija više od 400 konjskih snaga, a u projektovanju motora je učestvovalo nekoliko najboljih inženjera koji su svoje plate svojevremeno zarađivali u Renaultovom F1 timu.

Porsche 911 Diva

Vođeni pristupom u čuvenoj kalifornijskoj kompaniji Singer i u Divi će budućem vlasniku ponuditi velike mogućnosti personalizacije u izboru boje karoserije kao i boja i materijala u unutrašnjosti starog/novog automobila koji će se na karakterističnim 17-inčnim Fuchs felnama nuditi u dve karoserijske verzije (Coupe i Targa).

Porsche 911 Diva

Diva će prve primerke predstaviti narednog meseca u Londonu, a u deo priče koji otpada na modifikacije u duhu sadašnjeg vremena, pored ostalog, spadaju Brembo kočnice, podesivo oslanjanje, xenon svetla, najmoderniji audio sistem... Naravno da drvo na upravljaču i ručici ručnog menjača sugeriše na korišćenje starinskih vozačkih rukavica.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Ateliers Divačitanja : 1024Komentari