home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault Kangoo RS

Sleeperi su jedna od najpopularnijih vrsta modifikovanja automobila. Reč je o vozilima koja spolja izgledaju potpuno serijski, ali ispod poklopca motora se kriju različite „zveri“.

Iako je to najčešće slučaj s različitim limuzinama ili karavanima, retko ko će očekivati napravljenog sleeper-a od dostavnog vozila. Upravo se jedan takav Renault Kangoo našao na britanskom sajtu i to za samo 1.400 funti, prenosi Jutarnji.hr.

Renault Kangoo RS

Spolja izgleda kao prosečni dostavni Kangoo s malo boljim aluminijumskim naplacima, ali ispod poklopca motora se nalazi modifikovani 2,0 litarski atmosferac iz Clia RS-a 172. Motor razvija više od 180 konjskih snaga i 200 Nm pa se pretpostavlja da ovome Kangoou treba tek oko osam sekundi do 100 km/h.

Renault Kangoo RS

Mnogi će se pitati zašto ovaj sleeper košta toliko malo, ali odgovor jasno stoji u oglasu. Vlasnik navodi da karoserija ima nekoliko ogrebotina i udubljenja, da se pri punom pritisku na papučicu gasa čuje treća brzina te da je prednje vešanje relativno uništeno. Ali ako se te stvari poprave, smatramo da novi vlasnik još uvek može relativno jeftino proći, a užitak koji će mu modifikovani Kangoo pružiti verovatno je neprocenjiv.

Izvor: Jutarnji.hrčitanja : 735Komentari